Oikomishoidon jälkeen hampailla on suuri taipumus siirtyä takaisin “lähtökuoppiinsa”. Pitkän hoidon jälkeen on sääli nähdä täydellisen rivistön liukumista epäjärjestykseen. Oikomisen jälkeen hampaistoon suunnitellaankin aina retentio eli hampaat pyritään pitämään uusilla paikoillaan. Yleensä retentioon käytetään hampaiden taakse paikka-aineella kiinnitettävää retentiolankaa, joka voi olla valmistettu esim. teräslangasta, titaanista tai lasikuidusta. Toinen vaihtoehto on irrotettava retentiolevy tai retentiokalvot. Välillä retentioon voidaan käyttää myös purentakiskoa. Jos irrottavaa kojetta ei käytä tarpeeksi tai jos retentiolanka irtoaa, hampaat voivat lähteä liikkumaan. Voimakkainta liikkuminen on 6kk oikomishoidon jälkeen, mutta liikettä voi tapahtua vielä vuosienkin päästä.
Yleensä hampaat voidaan oikaista uudelleen suoraan riviin. Aikuiset toivovat usein, että oikomishoito olisi mahdollisimman huomaamatonta ja nopeaa. Jos oikomishoitoa on tehty lapsena, on todennäköistä, että purentaan eniten vaikuttavat hampaat ovat pysyneet oikeilla paikoillaan ja palautuminen on lähinnä etuhampaiden esteettinen ongelma. Pienet asentovirheet voidaankin korjata hyvinkin nopeasti. Esimerkiksi noin viidesosa Inman Aligner -hoidoista tehdään, koska etuhampaat ovat menneet uudelleen vinoon aiemman oikomishoidon jälkeen.
Jos sinulle on tehty Inman Aligner -oikomista, mutta tulos on palautunut, voidaan aiempaa Inman Aligner -kojetta käyttää uudelleen, mikäli se on tallessa.